Hlavná stránka
Ponuka štúdia na školský rok 2025/2026
Kurz senzorického hodnotenia potravín
Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi. Vieme posúdiť odpudzujúcu chuť, vzhľad či zápach. Čo môže senzorická analýza ponúknuť výrobcom a distribútorom potravín?
12Ide hlavne o sledovanie a optimalizáciu kvality produktov a o to, ako budú produkty prijímané zákazníkmi. Organoleptické testovanie nachádza svoje využitie pri vývoji nových produktov zlepšovaní výrobkov a technologických postupov, stanovenie doby minimálnej trvanlivosti a monitoring zmien počas skladovania.
Ukončenie KOŽaZ-u
6. jún 2025 bol pre triedy III.CK a III.CP posledným dňom kurzu na ochranu života a zdravia človeka so zameraním na pohyb v prírode.
KOŽAZ sa realizoval malou túrou na Hrebienok, Rainerovu chatu a okolo Studenovodských vodopádov späť. Počasie nám prialo, slniečko spríjemňovalo turistiku a celú atmosféru. Kurz splnil svoj účel.
Deň mladého farmára
Dňa 1. júna 2025 pri príležitostí dňa detí sa v Spišskej Belej v kaštieli Strážky konal „Deň mladého farmára“.
7Na podujatí sa prezentovala aj naša škola. V prezentačnom stánku ponúkala cukrárske a pekárske výrobky, pri ochutnávke ktorých návštevníci ocenili zručnosť žiakov našej školy.
Zároveň si deti v tvorivých dielňach mohli vyskúšať prácu s modelovacou hmotou – modelovanie rôznych tvarov. Deťom sa páčilo aj vykrajovanie s formičkami a vaľkanie pripraveného cesta.
KOŽaZ v III.CB a III.CC
1Ukončenie kurzu na ochranu života a zdravia v triedách III.CB a III.CC bolo netradične realizované prehliadkou kežmarského hradu a spoznávaním histórie Kežmarku.
Ing. Kamila Chovancová
Mapa
Sledujte nás ...
Prihlásenie
Zvonenia
Piatok 13. 6. 2025Jedálny lístok
- Streda02. 07.
- Obedzatiaľ žiadne údaje
- Štvrtok03. 07.
- Obedzatiaľ žiadne údaje
- addInfo01. 01.
- Zatvorené
Dokumenty
Fotogaléria
- zatiaľ žiadne údaje
- Počet návštev: 1404788